Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia uruchomiła w roku akademickim 2015/2016 studia II stopnia na kierunku Dietetyka i Ekologia Żywności.
Uczelnia informuje o otwarciu studiów II stopnia na kierunku Dietetyka i Ekologiczna Żywność w dwóch specjalnościach:
To niezwykle ważne kolejne wydarzenie dla Uczelni. Jest ono uwieńczeniem ponad 13 lat doświadczenia w prowadzeniu kształcenia związanego z medycyną i ze zdrowiem człowieka w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia.
KWSPZ dba o to aby studenci otrzymywali nowoczesną wiedzę oraz umiejętności praktyczne.
Dba o wysoki poziom kadry naukowej i ciągły rozwój bazy dydaktycznej: nowoczesny sprzęt, najnowsze technologie i doskonale wyposażone pracownie.
Uczelnia cieszy się, że swoim doświadczeniem będzie mogła się dzielić na kolejnym etapie kształcenia, towarzysząc studentom w ich rozwoju zawodowym na poziomie studiów magisterskich w zakresie Dietetyki i ekologicznej żywności.
Absolwenci KWSPZ są zwolnieni z opłaty wpisowego.