13-17.07.2015

Wakacyjny kurs kuchni chińskiej

Instytut Konfucjusza w Krakowie serdecznie zaprasza wszystkich pragnących „od kuchni" poznać smaki chińskich potraw na wakacyjny kurs gotowania. Poprowadzi go pracownik Instytutu, He Chundong – wielki entuzjasta chińskich potraw i zapalony kucharz. Termin: 13.07.2015 - 17.07.2015, Kraków, Plac Matejki 11 (Zespół Szkół Przemysłu Gastronomicznego).

5 dni - 5 kulinarnych zagadnień:

Dzień 1. Dania mączne

  • ręcznie wyrabiany makaron miantiao (面条), gotowany i smażony
  • chińskie pierogi (): mięsne lub wegetariańskie, gotowane i smażone

Dzień 2. Dania z kurczaka

  • kurczak gongbao ()
  • white cut chicken (白切)

Dzień 3. Dania z wołowiny

  • wołowina yuxiang (香牛肉)
  • smażony ryż yangzhou (州炒)

Dzień 4. Dania z wieprzowiny

  • wieprzowina hongshao (红烧)
  • nadziewane wieprzowiną placuszki congyou (葱油)

Dzień 5: Dania bezmięsne

  • ryba w sosie słodko-kwaśnym (糖醋)
  • smażone tofu (家常豆腐)

Spotkania będą odbywać się między 13 a 17 lipca, codziennie od 14.00 do 16.00, w profesjonalnej pracowni do ćwiczeń kulinarnych. Uczestnicy nie muszą zabierać ze sobą żadnych przyrządów do gotowania ani produktów spożywczych - podczas kursu organizator zapewnia wszystkie potrzebne rzeczy i produkty.

Kurs w języku polskim

opublikowano: 2015-07-01
Komentarze
Polityka Prywatności