Instytut Konfucjusza w Krakowie serdecznie zaprasza wszystkich pragnących „od kuchni" poznać smaki chińskich potraw na wakacyjny kurs gotowania. Poprowadzi go pracownik Instytutu, He Chundong – wielki entuzjasta chińskich potraw i zapalony kucharz. Termin: 13.07.2015 - 17.07.2015, Kraków, Plac Matejki 11 (Zespół Szkół Przemysłu Gastronomicznego).
5 dni - 5 kulinarnych zagadnień:
Dzień 1. Dania mączne
Dzień 2. Dania z kurczaka
Dzień 3. Dania z wołowiny
Dzień 4. Dania z wieprzowiny
Dzień 5: Dania bezmięsne
Spotkania będą odbywać się między 13 a 17 lipca, codziennie od 14.00 do 16.00, w profesjonalnej pracowni do ćwiczeń kulinarnych. Uczestnicy nie muszą zabierać ze sobą żadnych przyrządów do gotowania ani produktów spożywczych - podczas kursu organizator zapewnia wszystkie potrzebne rzeczy i produkty.
Kurs w języku polskim