Wiele osób nie podejmuje się choćby rozpoczęcia swej kulinarnej przygody, obawiając się, że nie podoła temu trudnemu wyzwaniu. Długie receptury, zagadkowe składnik oraz tajemnicze proporcje faktycznie mogą odstraszyć. Na szczęście, w sukurs przybywa Zosia Cudny, która w niedzielę w Bonarce opowie o sztuce łatwego gotowania.
Ci, którzy pasjonują się kulinariami, z pewnością rozpoznają to nazwisko – wszak to autorka bardzo popularnego bloga „Make Cooking Easier”, słynącego z nieskomplikowanych, ale mimo to pysznych przepisów. Ich prostota tkwi zarówno w doborze składników, jak i samej metodzie przygotowania posiłku. Teraz korzystanie z podpowiedzi Zosi Cudny staje się jeszcze łatwiejsze, gdyż blogerka zadebiutowała na rynku księgarskim, publikując „Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku”. I to właśnie ta premiera będzie powodem niedzielnego spotkania w salonie Empik w Bonarce.
Zaletą książki, odróżniającej ją od innych podobnych pozycji, jest połączenie doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć. Nie tylko wyostrzają one zmysły i pobudzają smaki, ale jeszcze świetnie służą jako pomocna instrukcja. Ilustrują poszczególne etapy przygotowywania, gotowania i pieczenia. Tym samym, książka edukuje, inspiruje i niemal prowadzi za rękę wszystkich początkujących kucharzy. Z takim wsparciem – w postaci starannie i przejrzyście wypisanych przepisów oraz estetycznym zdjęciom – kulinarnemu wyzwaniu sprostać może każdy.
Autorka przyznaje, że chciała ukazać przyjemność płynącą z jedzenia w gronie rodziny – stąd wybór dań, które da się wykonać w ledwie kilku minut, np. w wypadku nieoczekiwanej wizyty rodziców lub kuzynostwa.
Spotkanie z blogerką, a teraz także i pisarką rozpocznie się 25 stycznia (niedziela) punktualnie o 16.00 w salonie Empik w Bonarce.
dodane przez bezstronny